Як ЗСУ знищили російський корабель «Саратов» 24 березня 2022 року – відео від Залужного

Новини
корабль Саратов

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний пригадав, коли Сили оборони 24 березня 2022 року завдавали ракетного удару по базі РФ у захопленому морському порту окупованого Бердянська.

Внаслідок атаки захисників тоді постраждали великі десантні кораблі «Орськ», «Цезарь Кунніков» та «Новочеркаськ», а «Саратов» було знищено.

«Міф про невразливість російського флоту зруйновано влучними ударами ЗСУ. Це ще раз довело неспростовний факт: на українській землі ворог не знатиме спокою: ні на суші, ні на воді», – нагадав Залужний.

  • Як повідомлялося, вранці 24 березня 2022 року в порту тимчасово окупованого Бердянська сталася пожежа і чути вибухи. Російські кораблі, які використовували порт як свою базу, терміново залишили місце дислокації. Командування ВМС України повідомило про знищення ВДК «Орск».
  • 25 марта Генштаб ЗСУ уточнив, що у Бердянську Збройні сили України знищили російський ВДК «Саратов», а не «Орск». Ще два великі десантні кораблі «Цезарь Куников» та «Новочеркасск» отримали пошкодження.
  • В окупованому Росією Севастополі поховали командира великого десантного корабля «Цезарь Куников», капітана 3 рангу Олександра Чирву.