У Бердянську окупанти змушують мешканців отримувати перепустки для переміщення територією області

Новини
Російський військовий на КПП «Василівка» на окупованій частині Запорізької області Фото: РИА Новости

В окупованому Бердянську російська окупаційна «адміністрація» змушує місцевих жителів отримати перепустки для переміщення тимчасово зайнятими територіями Запорізької області.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«В Бердянську Запорізької області російська окупаційна так звана «адміністрація» видала розпорядження місцевим жителям до 1 квітня отримати в міській комендатурі перепустки для переміщення по тимчасово зайнятих територіях Запорізької області. Але при умові успішного проходження фільтрації», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, перепустки видаватимуться окремо на людей і на транспортні засоби.

Як повідомляв ЦЖР, у Запорізькій області російські загарбники суттєво обмежують свободу пересування окупованою територією, змушуючи місцевих мешканців отримувати перепустки для виїзду за межі населених пунктів. Проїзд без перепустки буде заборонений між населеними пунктами навіть приватним транспортом. «Дозвіл» потрібно отримувати у створених окупантами «военных комендатурах», надавши інформацію про транспортний засіб, а також особисті дані власника.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.