Окупанти перетворили санаторії та лікарні Бердянська на військові шпиталі

Новини
Медики приймають поранених військових РФ на задньому дворі міської лікарні окупованого Бердянська, березень 2022 р. Фото: скріншот відео

Через відносно безпечну відстань від лінії фронту тимчасово окупований Бердянськ став для російських загарбників великим тиловим шпиталем. Для розміщення своїх поранених військовослужбовців окупанти використовують санаторно-курортні заклади міста.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Про те, шо окупанти використовують санаторно-курортний потенціал міста для лікування своїх «трьохсотих», було відомо ще з осені 2022 року.

Зокрема, як шпиталь використовується дитячий оздоровчій центр «Райський куточок» на Бердянській косі, де в лютому 2023 року сталася масштабна пожежа.

Наразі маємо підтвердження і від українських військових.

«За нашою інформацією, у Бердянську російські окупанти перетворили всі медичні та санаторні установи на госпіталі для своїх поранених військових. Туди звозять усіх тяжко поранених. Місто Мелітополь залишається логістичним хабом для росармії. Через місто вони перекидають особовий склад та військову техніку», – заявив спікер об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський.

Також він зазначив, що окупанти зараз відчувають нестачу ліків, дефіцит яких у Бердянську і без того був від початку окупації.

Медики приймають поранених військових РФ на задньому дворі міської лікарні окупованого Бердянська, березень 2022 р. Фото: скріншот відео

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.