На Херсонщині двоє людей підірвалися на російській міні, це п’ятий випадок підриву цивільних за тиждень

Новини
Автомобіль, який підрвався на міні у Херсонській області Фото: Facebook Поліція Херсонської області

На Херсонщині 26 березня у полі поблизу села Іванівка Високопільської громади двоє чоловіків підірвалися на російській міні і дістали тяжкі поранення. За тиждень – це вже п’ятий випадок підриву цивільних на мінах, залишених окупантами, внаслідок чого одна людина загинула та п’ять поранені.

Про це повідомляє Херсонська обласна військова адміністрація.

«У полі поблизу села Іванівка двоє чоловіків, 24 та 18 років, натрапили на російську міну. Вона здетонувала, через вибух місцеві жителі дістали тяжкі поранення», – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, один постраждалий втратив обидві ноги, інший дістав поранення грудної клітини та мінно-вибухові травми. Обох доправили до лікарні у Кривому Розі.

«Це пʼятий випадок підриву мирних людей на російській вибухівці тільки за цей тиждень. Лише за сім днів міни, залишені росіянами, забрали життя одного жителя Херсонщини, ще 5 – поранені. Вкотре нагадуємо, що мінна небезпека на Херсонщині залишається вкрай високою. Відвідувати території, які ще не обстежили сапери, – НЕБЕЗПЕЧНО!», – додали в ОВА.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.