Заступник військового комісара Бериславського району Херсонщини Сергій Колб здавав окупантам списки АТОшників і брав участь у їх викраденні

Новини
Колаборанти: гауляйтер Бериславського району Андрій Костюк, Сергій Колб, Анжеліка Осадча, гауляйтер Херсонської області Володимир Сальдо. Фото: окупаційні тг-канали
Колаборанти: гауляйтер Бериславського району Андрій Костюк, Сергій Колб, Анжеліка Осадча, гауляйтер Херсонської області Володимир Сальдо. Фото: окупаційні тг-канали

Заступник військового комісара Бериславського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Херсонської області, капітан Сергій Колб здавав окупантам списки АТОшників і брав участь у їх викраденні. На своїй посаді колаборант займався набором територіальної оборони.

Про це йдеться в інтерв’ю старости Зміївки Бериславської територіальної громади Миколи Куривчака Центру журналістських розслідувань.

Микола Куривчак описав, як вранці 26 червня 2022 року до його будинку приїхали російські військові на БТРі з «зеткою» і наказали підійти до будівлі старостату. Там його тримали шість годин і «допитували». Військових супроводжував заступник військового комісара Бериславського району Сергій Колб.

«У нього з собою були списки наших АТОшників, по яким російські військові того ж дня ходили по селу і шукали хлопців. Про списки АТОшників росіяни питали й мене, але я нічого їм не відповів. За це мені зав’язали очі українським прапором, відібрали паспорт, посадили в машину і кудись повезли. Росіян тоді у Зміївку наїхало дуже багато: я бачив кілька «Камазів», снайперів у будівлі старостату. Вони знайшли одного із наших АТОВців і посадили його до іншої машини», – розповів Микола Куривчак.

Уродженець села Зміївка, мешканець с. Шляхове Колб Сергій Георгійович, 12 листопада 1988 року народження, брав участь у патріотичних заходах для молоді, а на посаді заступника військового комісару Бериславського району відповідав за набір на контрактну службу у підрозділах територіальної оборони Херсона та Херсонської області на посадах офіцерського, сержантського та рядового складу. За даними з інших джерел ЦЖР, Колб брав участь у викраденнях мирних людей і катуваннях. Під час тимчасової окупації Берислава він очолив місцевий відділ російської «поліції».

Разом із Сергієм Колбом на окупантів працювала і його цивільна дружина Осадча Анжеліка Валентинівна, 26 травня 1985 р. н., яка була провідною спеціалісткою відділення комплектування Бериславського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Детальніше читайте в матеріалі «Микола Куривчак: «У російського військового спрацювала рація і хтось по ній закричав: «Здесь местные говорят, что есть Николай Николаевич, староста Змеевки, ярый националист. Его надо срочно брать!»