США запровадили нові санкції проти двох російських авіакомпаній

Новини

Міністерство торгівлі США запровадило нові експортні обмеження щодо 11 компаній, зокрема двох російських авіакомпаній -«Авіатех» і «Авіазапчасть».

Повідомлення Міністерства торгівлі США розміщене у Федеральному реєстрі.

«Ці одинадцять організацій були визначені урядом США як такі, що діють всупереч національній безпеці або зовнішньополітичним інтересам Сполучених Штатів», – зазначено у повідомленні.

Зокрема, йдеться про компанії з М’янми, Китаю, Нікарагуа і Росії.

Російські фірми «Авіатех» і «Авіазапчасть» потрапили у список разом з іншими – Miya Win, Myanmar New Era Trading Company та Suntac Group – як такі, що «продають, закуповують та обслуговують військову техніку, яка дозволяє військовому режиму Бірми здійснювати порушення прав людини, а також жорстокі повітряні атаки, що призводять до загибелі та поранень цивільних осіб».

Нагадаємо:

  • Міністерство фінансів й Державний департамент США оголосили про введення санкцій проти десятків фінансових установ РФ, а також осіб, пов’язаних з урядом РФ.
  • Президент США Джо Байден своїм указом продовжив до кінця 2023 року дію надзвичайного стану національного масштабу, запровадженого ще у березні 2014 року після російської окупації Криму, та пов’язані з ним санкції проти РФ з відповідним доповненнями.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter