Чергова «бавовна» в Криму, Аксенов заявив про збитий безпілотник біля Гвардійського

Новини
Вирва від вибуху збитого БПЛА наподалік селища Гвардійське в окупованому Криму, 29.03.2023. Фото: тг-канал Сергія Аксенова

В окупованому Криму 29 березня зафіксовано чергову «бавовну». Цього разу потужний вибух пролунав у Сімферопольському районі неподалік селища Гвардійське, де розташований військовий аеродром, на якому базується 37-й змішаний авіаційний полк ЗС РФ. Гауляйтер Криму Сергій Аксенов заявив про збитий безпілотник.

Інформацію про вибух у районі Гвардійського першими почали повідомляти місцеві мешканці.

Декому вдалося зняти відео вибуху, його опублікували телеграм-канали.

Обережно! На відео є нецензурна лексика!

Пізніше так званий «голова Криму» Сергій Аксенов повідомив, що у Сімферопольському районі був збитий безпілотник, не вказавши його належність.

«У Сімферопольському районі збитий БПЛА. Впав у поле. Жертв та руйнувань немає. Довіряйте лише перевіреним джерелам інформації», – наголосив Аксьонов.

Він також опублікував фото вирви від вибуху, як стверджується, від дрона, що впав. З огляду на її значний розмір, БПЛА був споряджений досить великим зарядом вибухової речовини.

Центр журналістських розслідувань публікує серію матеріалів Тут може бути «бавовна» про російські об’єкти в окупованому Криму, які є потенційними легальними військовими цілями для ЗСУ. Вони адресовані цивільному населенню – громадянам України у Автономній Республіці Крим і Севастополі, аби вони могли убезпечити себе і триматись від них подалі.

Читайте розслідування про військові об’єкти окупантів поблизу Сімферополя: «Тут може бути «бавовна». Сімферополь і околиці».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter