Завідувачці херсонського ясла-садка №60 «Теремок» Марині Вороніній, яка очолила окупаційне «управління освіти» в Херсоні, повідомили про підозру

Новини
Марина Вороніна, колаборантка. Фото з apxіву ДЦ «Tepeмoк»

Національна поліція 28 березня повідомила про підозру у колабораційній діяльності 59-річній завідувачці херсонського ясла-садка компенсуючого типу – центр розвитку дитини №60 «Теремок» Марині Вороніній. За те, що вона очолила окупаційне «управління освіти» в Херсоні їй загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Повідомлення про підозру оприлюднене на сайті Офісу генпрокурора України, передає Центр журналістських розслідувань.

В документі йдеться, що мешканка Херсона Вороніна Марина Василівна, 5 січня 1964 р. н., добровільно погодилась працювати «начальницею» окупаційного «управління освіти міста Херсона» і займалась впровадженням російських «стандартів» освіти в тимчасово окупованому обласному центрі та підбором кадрів для «російських» навчальних закладів Херсона.

Також Вороніна продовжувала працювати в «ясли-саду №60 міста Херсона», незаконно створеному окупантами на базі ясла-садку №60 «Теремок».

За скоєні злочини Марині Вороніній загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років та конфіскація майна – за ч. 3 і ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) КК України.

Як повідомляв ЦЖР, 28 березня оголошено підозру 54-річній вчительці математики Новотроїцького ліцею №1 Генічеського району окупованої Херсонщини Тетяні Кришко. За роботу на окупантів на посаді «начальниці відділу освіти» їй загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter