У Росії суд залишив чинним вирок п’ятьом фігурантам «справи кримських мусульман», незаконно засудженим на строк від 15 до 19 років позбавлення волі

Новини
Вгорі: Фарход Базаров, Раїм Айвазов, Різа Ізетов. Внизу: Ремзі Бекіров, Шабан Умеров Фото: Facebook Крымская солидарность

У Росії Апеляційний військовий суд міста Власиха (Московська область), розглянувши апеляційні скарги, залишив у силі вирок фігурантам сфальсифікованої ФСБ другої сімферопольської «справи кримських мусульман» – кримському журналісту Ремзі Бекірову, правозахиснику Різі Ізєтову, активістам Шабану Умєрову, Фархаду Базарову та Раїму Айвазову, яких 10 березня 2022 року Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив на строк від 15 до 19 років позбавлення волі.

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність» із посиланням на юриста Назима Шейхмамбетова.

«Судова колегія в особі головуючого судді Сергія Вінника затвердила вирок Південного окружного військового суду в Ростові-на-Дону кримськотатарським політв’язням – це терміни від 15 до 19 років позбавлення волі», – йдеться у повідомленні.

Умеров, Бекіров, Ізетов і Айвазов обвинувачувалися за ч.1 ст.205.5 КК РФ («Організація діяльності терористичної організації», до довічного позбавлення волі). Базаров – за ч.2 ст.205.5 КК РФ («Участь у діяльності терористичної організації», до 20 років позбавлення волі). Всім фігурантам справи також було висунуто обвинувачення за ч.1 ст.30 і ст.278 КК РФ («Приготування до насильницького захоплення влади», до 10 років позбавлення волі).

Нагадаємо:

  • 10 березня 2022 року Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив фігурантів сфальсифікованої ФСБ другої сімферопольської «справи кримських мусульман» – кримського журналіста Ремзі Бекірова, правозахисника Різу Ізетова, активістів Шабана Умерова, Фархада Базарова та Раїма Айва – до позбавлення волі на строк від 15 до 19 років.