Едуарду Репілевському, латифундисту і окупаційному «міністру сільського господарства» Херсонщини посилили підозру – заробив на довічне з конфіскацією

Новини
Едуард Репілевський, колаборант Фото: gold-fund-of-ukraine.website

Херсонська обласна прокуратура 30 березня змінила кваліфікацію підозри Едуарду Репілевському, депутату Херсонської обласної ради від «ОПЗЖ», одному з найбільших аграріїв Херсонщини, генеральному директору ТОВ «Агробізнес»: до підозри в колабораційній діяльності додалась підозра у державній зраді. За свою незаконну діяльність на посаді очільника окупаційного «міністерства сільського господарства та рибальства Херсонської області» Репілевський, у випадку доведення його вини, може отримати вирок про довічне позбавлення волі з конфіскацією усього майна.

Повідомлення Едуарду Репілевському про нову кваліфікацію підозри оприлюднене на сайті Офісу генпрокурора України, передає Центр журналістських розслідувань.

В документі вказано, що Едуард Репілевський добровільно зайняв посаду «в. о. міністра сільського господарства та рибальства Херсонської області». На ній він займався організацією роботи окупаційного «міністерства», організацією та контролем роботи його «департаментів», підбором «кадрів» і забезпеченням участі в засіданнях окупаційного «уряду» Херсонської області.

Крім того, Едуард Репілевський добровільно погодився очолити «міжвідомчу комісію щодо контролю за здійсненням перевезень сільгосппродукції» і неодноразово брав участь у різноманітних засіданнях представників «уряду» в Тавричанці, Генічеську та інших окупованих населених пунктах Херсонщини.

Слідчі встановили, що Репілевський брав активну участь у підривній діяльності в умовах воєнного стану, активно користувався статусом депутата Херсонської обласної ради як представника Українського народу, допомагав російським військовим проводити безліч пропагандистських заходів для популяризації Росії. Для цього він залучав техніку підконтрольних йому підприємств ПП «Агро-Атлас», ТОВ «Семена-плюс» та ТОВ «Агробізнес» та іншу, надану йому представниками РФ. Також він оформив «громадянство Росії» і зареєстрував у федеральній податковій службі РФ ТОВ «Агробізнес», ФГ «Мар’янівське», ГО «СК «Таврія», тим самим забезпечивши надходження активів у вигляді податків від діяльності цих підприємств до бюджету країни-агресора.

Крім того, Репілевський збирав працівників підконтрольних йому підприємств і примушував їх оформлювати «паспорти громадянина РФ».

Репілевський допомагав розміщати військову техніку окупаційних збройних сил РФ на своїх територіях у селі Мар’янівка Тавричанської територіальної громади Каховського району, тим самим створюючи загрозу життю та здоров’ю місцевого мирного населення. Він надавав сільгосптехніку для будівництва та облаштування фортифікаційних споруд окупантам та забезпечував їх харчуванням.

За скоєні злочини Едуарду Репілевському повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану – ч. 2 ст. 111 КК України. Санкція статті пеердбачає довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

2 серпня 2022 року Херсонська обласна прокуратура повідомила Едуарду Репілевському іншу підозру в організації незаконного футбольного турніру в Новій Каховці до «дня пабєди». Перед початком «змагань» він виголосив промову на підтримку РФ, окупації Херсонщини росіянами і закликав до співпраці з загарбниками. Покарання за діяння, передбачені ч. 6 ст. 111-1 КК України, встановлюють покарання у вигдляді позбавлення волі  від 10 до 12 років.

Як повідомляв ЦЖР, крім Едуарда Репілевського з окупантами співпрацює і його син, депутат Херсонської обласної ради від президентської партії «Слуга народу» Данило Репілевський.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter