Дрібного продавця скрапленого газу Юрія Камінського окупанти призначили гауляйтером села Семенівка на Херсонщині

Новини
Юрій Камінський, колаборант
Юрій Камінський, колаборант

Гауляйтером Семенівки Зеленопідської територіальної громади Каховського району на окупованій частині Херсонщини російські загарбники призначили Юрія Камінського. До цього він був відомий як дрібний продавець скрапленого газу в місцевих селах. На свій «посаді» він продовжує розвозити людям газ у балонах, роздає російські «пенсії» і «матеріальну допомогу» та не втомлюється повторювати, що «Росія тут назавжди».

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Село Семенівка Каховського району досить довгий час залишалось без призначенця окупантів. Російський прапор тут почепили на будівлі адміністрації старостату і будинку культури наприкінці жовтня 2022 року. Приблизно тоді ж гауляйтером добровільно погодився стати Камінський Юрій Олексійович.

«Він не місцевий, бо всі наші відмовились йти в гауляйтери. Його знають як дрібного продавця скрапленого газу: він розвозив його у балонах по всім навколишнім селам. Живе з молодою дружиною, яка ніде не працює. З самого початку був за Росію. Інтелектуальні здібності що у нього, що у дружини так собі. Але для гауляйтера розум не потрібен. Багато розуму не треба, щоб роздавати однакову суму російських «пенсій», – розповіли ЦЖР жителі Зеленопідської громади.

За даними з державного реєстру юридичних осіб, Юрій Камінський з села Сергіївка Таврійської міської громади Каховського району і до 2014 року займався заробляв на життя таксистом.

Перше, що зробив після свого призначення гауляйтером Юрій Камінський – відчистив територію навколо сільського пам’ятника військовим так званої «вєлікой отєчєствєнной войни». Потім він почав роздавати російську «матеріальну допомогу», «пенсії» і «подарунки» дітям на новорічні свята. 

«Ми отримали наш дім – Росію, вона нас не кидає, підтримує, допомагає, чим може. Росія тут назавжди», – заявляє гауляйтер Семенівки.

Российский флаг в Семеновке и раздача «помощи»

Російській прапор в Семенівці і роздача «допомоги»

Як повідомляв ЦЖР, Приморський районний суд м. Одеси виніс вирок двом учасницям проведення незаконного «референдуму» з «приєднання» Херсонської області до складу Росії на території Чорнобаївської територіальної громади Тетяні Чечур і Тетяні Димінській. За скоєний злочин вони засуджені до п’яти років позбавлення волі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.