Колаборантці Дарії Дворній, яка провела на Херсонщині церемонію «одруження» місцевої дівчини з російським військовим, повідомили про підозру

Новини
Дарія Дворній, колаборантка
Дарія Дворній, колаборантка

СБУ повідомила про підозру 34-річній працівниці окупаційної «адміністрації» села Красне Скадовської територіальної громади Херсонської області Дарії Дворній. На своїй посаді вона проводила церемонію «одруження» місцевої дівчини з російським військовим, поселяла військовослужбовців РФ на території села і роздавала «продуктові пайки». За скоєний злочин їй загрожує до десяти років позбавлення волі.

Повідомлення про підозру опубліковане на офіційному сайті Офісу генпрокурора України, передає Центр журналістських розслідувань.

В документі йдеться, що мешканка села Красне Дворна Дарія Ігорівна, 12 вересня 1988 р. н., влаштувалася на роботу в окупаційну т. зв. «адміністрацію Скадовського муніципального округа» і працювала на російську владу як «спеціаліст територіального управління сільського поселення Красноє». На цій посаді вона відповідає за фінанси та майно, веде «облік» місцевих підприємців та працевлаштовує місцевих жителів в окупаційну владу. 

Слідчі СБУ встановили, що Дарія Дворна також займалася поселенням військовослужбовців РФв селі Красне та роздавала місцевим мешканцям російські продуктові пайки. І влаштувала церемонію «одруження» російського військового з місцевою дівчиною, в якій брав участь весь військовий підрозділ «молодого».

Крім того, на камеру російських пропагандистів вона оформлювала видачу гуманітарної допомоги, демонструючи переваги окупаційної влади. 

Дарії Дворній повідомили про підозру в скоєнні злочину за ч. 5 ст. 111-1 КК України, за якою передбачене покарання – позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв ЦЖР, гауляйтером Семенівки Зеленопідської територіальної громади Каховського району на окупованій частині Херсонщини російські загарбники призначили Юрія Камінського. До цього він був відомий як дрібний продавець скрапленого газу в місцевих селах. На свій «посаді» він продовжує розвозити людям газ у балонах, роздає російські «пенсії» і «матеріальну допомогу» та не втомлюється повторювати, що «Росія тут назавжди».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.