Гауляйтером вже звільненої Великої Олександрівки на Херсонщині окупанти призначили судового виконавця з російського Челябінська Сєрґєя Поволоцкого

Новини
Сергєй Поволоцкій, гауляйтер Великої Олександрівки на Херсонщині. Фото: окупаційний тг-канал

Гауляйтером Великоолександрівської селищної громади Бериславського району Херсонської області російські окупанти призначили судового виконавця з Челябінська Сєрґєя Поволоцкого. Попри звільнення цієї громади, він продовжує виконувати свої «обов’язки» і час від часу проводить виїзні прийоми для мешканців Великої Олександрівки, які переїхали до російської Анапи.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Відомості про реєстрацію в російському державному реєстрі юридичних осіб так званої «Великоалександровской военно-гражданской администрации» з’явилися вже після звільнення правобережної частини Херсонської області. Головою цієї окупаційної «адміністрації» став громадянин Росії Поволоцкій Сєрґєй Афанасьєвіч. У російському реєстрі його по-батькові вказане, вочевидь, з помилкою – Афонасьєвіч.

ul-1229500011069-20230401155451

 

До повномасштабного вторгнення він працював судовим виконавцем управління Федеральної служби судових виконавців по Челябінській області РФ, є державним радником юстиції РФ I класу.

В російських медіа можна зустріти чимало публікацій про «героїчне спасіння» ним у 2016 році мешканців палаючого будинку. Зараз цей «герой» проводить прийом для мешканців Великої Олександрівки, які переїхали до російської Анапи, виконує роль «діда Мороза» і роздає «подарунки» вивезеним з Херсонщини дітям.

Гауляйтер Сергєй Поволоцкій (праворуч) зустрічається з мешканцями Великої Олександрівки, які переїхали до росіської Анапи. Фото: окупаційний тг-канал

Як повідомляв ЦЖР, СБУ 31 березня 2023 року повідомила про підозру 41-річному громадянину Росії Алєксандру Хлюстову, який очолив окупаційну «адміністрацію» Чаплинки Каховського району на Херсонщині. За умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України відповідно до ч.2 ст.110 КК України, йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.