Замість підірваного Максима Зубарєва посаду гауляйтера Якимівки на Запоріжчині посіла «многостаночниця» з Криму Юлія Губанова

Новини
Юлія Губанова, в.о. керівника окупаційної Якимівської «военно-гражданской администрации» Фото: mintrans.zapgov.ru

Замість колаборанта Максима Зубарєва, який отримав важкі травми під час вибуху власного авта 3 квітня, керувати окупаційною Якимівською «военно-гражданской администрацией» буде Юлія Губанова, чиновниця з Криму, яка донедавна одночасно керувала окупаційними «министерством транспорта та транспортної інфраструктури» та «министерством строительства, архитектуры и ЖКХ» Запорізької області. Ймовірно, її призначення було затверджене ще до спроби ліквідації Зубарєва.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на окупаційні медіа.

«Розпорядженням губернатора Запорізької області Євгена Балицького виконувати обов’язки голови Якимівської адміністрації призначено Юлію Губанову», – йдеться в повідомленні Телеграм-каналу «Типичная Акимовка».

На відео, оприлюдненому в повідомленні, Губанова звертається до «активу» Якимівщини і пояснює, що і так мала працювати на території, адже окупанти створили нове муніципальне утворення «Акимовский муниципальный округ», яке вона очолює.

«Максиму Юрійовичу було запропоновано після виборів очолити раду депутатів… а також бути моїм заступникам з соціальних питань», – заявила Губанова.

Юлія Василівна Губанова представляє в окупаційному «уряді» Запорізької області інтереси російського «губернатора Севастополя» Міхаїла Развожаєва. В Севастополі вона керувала компанією-прокладкою для виведення бюджетних коштів.

Детальніше про «заслуги» Губанової можна прочитати в розслідуванні ЦЖР про «уряд» окупованої Запоріжчини. 

Ще в першій декаді березня 2023 року Губанова в російському Єдиному державному реєстрі юридичних осіб (рос. ЕГРЮЛ) була зазначена як керівник відразу двох «міністерств» окупованої Запоріжчини – відповідала за транспортну інфраструтктуру, а також за будівництво, архітектуру и ЖКГ.

Проте, судячи з даних ЕГРЮЛ, з 9 березня в «міністерстві транспорту» змінився керівник – ним став Сергей Прудіус.

«Міністеркою будівництва» на момент написання матеріалу вказана Губанова.

Даних про «Акимовское муниципальное образование» в ЕГРЮЛ немає.

ЦЖР повідомляв, що авто, в якому знаходився гауляйтер Якимівщини, прихильник КПУ Максим Зубарєв, підірвали 3 квітня. Чоловік отримав важкі травми і перебуває в лікарні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.