Росія фінансує свої угрупування в Україні через чотири військові частини, зареєстровані на окупованих територіях

Новини
Дєніс Мурий, начальник ФКЗ «Управление финансового обеспечения Минобороны РФ по Южному военному округу». Фото: «Военный вестник Юга России»

З серпня 2022 року були утворені чотири нові військові частини, які займаються фінансовим забезпеченням окупаційних військ РФ у Запорізькій, Херсонській, Донецькій та Луганській областях України. Керівником усіх юросіб є Мурий Денис Геннадійович.

Чотири військові частини з фінансового забезпечення Міноборони РФ щодо Південного військового округу були зареєстровані в російському держреєстрі в один день — 31 серпня 2022 з юридичною адресою в Ростові-на -Дону.

З початку 2023 року вони були перереєстровані на адреси на окупованих територіях. А саме:

— військова частина № 94917 (ИНН: 616523370). Донецьк, юридична адреса в російському реєстрі відсутня.

— військова частина № 94918 (ИНН: 6165233696). Луганськ, вулиця Челюскінців, 14. За цією адресою знаходиться офісна будівля, однак в російському реєстрі ніяких інших юридичних осіб ми не знайшли.

— військова частина № 94919 (ИНН: 6165233713). Бердянськ, вул. Морська, 45А.

— військова частина № 94920 (с. Стрілкове, Херсонська область, ИНН: 6165233689).

Начальником усіх чотирьох частин у держреєстрі вказаний Мурий Дєніс Генадієвіч, який є керівником федерального казенного закладу «Управление финансового обеспечения Минобороны РФ по Южному военному округу» (ИНН: 6161060065), що знаходиться в Ростові-на-Дону.

Юридичною адресою військової частини окупантів на Херсонщині вказано село Стрілкове, вулиця Центральна будинок 298. За цією адресою знаходиться пансіонат Villa Antica, що належить на правах приватної власності місцевим жителям.

Villa Antica на Арабатській Стрілці, де росіяни зареєстрували військову частину № 94920

Центр журналістських розслідувань раніше повідомляв про те, що окупанти захопили в Бердянську приміщення у житловому будинку і розмістили там військову частину № 94919, яка структурно відноситься до фінансового управління міністерства оборони РФ.

Бердянськ, будівля на вул. Морська, 45А, де окупанти згодом розмістили в/ч №94919, березень 2022 року. Фото: скріншот відео пропагандистів РФ

Мурий Денис Геннадійович народився 11 травня 1978 року, має паспорт 6006852507. в інтерв’ю виданню «Военный вестник Юга России» від грудня 2020 року Денис Мурий говорив, що основна діяльність його управління спрямована на фінансове забезпечення бойової та мобілізаційної готовності військ, виплата заробітної плати, соціальних та компенсаційних виплат, пенсій та соціального забезпечення пенсіонерів МО РФ, ведення бюджетного обліку грошових коштів, здійснення державних закупівель.

Також він повідомив, що очолюване ним управління займалося інтеграцією в російську систему угруповання військ в Криму.

«Особовий склад управлінь брав участь у підготовці та створенні системи безперебійної роботи фінансового забезпечення угруповання військ на перехідний період інтеграції військових частин та організацій, розташованих на території Республіки Крим та міста Севастополя, надавав допомогу з нарахування грошового забезпечення військовослужбовцям та заробітної плати цивільному персоналу фінансовим органам інтегрованих військових частин, організував систему пенсійного та соціального забезпечення військових пенсіонерів та членів їх сімей, які проживають на півострові», — сказав Мурий.

Нагадаємо: