На Запоріжжі окупанти облаштовують госпіталі у цивільних лікарнях, місцевим послуги не надають

Новини
Росіські військові виносять свого пораненного, Фото: соцмережі

У окупованій частині Запорізькій області російські загарбники облаштовують військові госпіталі у цивільних лікарнях і залишають місцевих жителів без доступу до медичних послуг.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

«Противник продовжує використовувати медичні заклади тимчасово захоплених територій у власних цілях. Так, місцеву лікарню Малої Білозерки, що у Запорізькій області, окупанти облаштували під військовий шпиталь. Наразі у цивільному медичному закладі працюють російські медики. Вони надають свої послуги виключно російським військовослужбовцям. Станом на 2 квітня поточного року на лікуванні перебувало близько 80 загарбників з пораненнями різного ступеня важкості», – йдеться в повідомленні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.