У таборі «Лучистый» в Євпаторії залишається ще 14 «евакуйованих» українських дітей

Новини
Будівля у таборі «Лучистый». Фото: Крым24

Телерадіокомпанія «Крым 24», підконтрольна російській окупаційній владі на півострові, зробила сюжет про те, як з табору в Євпаторії батьки забрали 24 дитини з Херсонської та Запорізької областей. За інформацією кримських «чиновників», на півострові залишається ще три сотні таких дітей, яких окупанти, посилаючись на небезпеки війни, «евакуювали» з населених пунктів, де вони мешкали.

Пропагандисти показують, як з дитячого табору в Євпаторії батьки забрали 24 дитини. При цьому в таборі залишаються ще 14 дітей. У відео видно, що зйомка відбувається у таборі «Лучистый» у селищі Заозерне під Євпаторією, передає Центр журналистских расследований.

Ірина Клюєва, окупаційна «уповноважена з прав дитини» в Криму говорить, що їй невідомі причини, з яких батьки не приїздять за дітьми.

«З деяких причин, незрозуміло з яких, батьки не приїжджають досі за своїми дітьми. Вже понад п’ять місяців. Буде індивідуальна робота щодо з’ясування причин», — каже Клюєва, при цьому в сюжеті не показують не показують дітей, щоб батьки могли їх знайти, не називається табір, в якому ці діти залишаються.

Ірина Клюєва, окупаційна «уповноважена з прав дитини» в Криму. Фото: Крым24

У відеоролику повторюються тези про те, що дітей «евакуювали» з населених пунктів, де залишатися було небезпечно через війну.

Пропагандистка Марія Алєкса з посиланням на інформацію окупаційного «дитячого омбудсмена» говорить, що у жовтні минулого року до Криму приїхали 2360 дітей із Херсонської та Запорізької областей. Понад 2000 з них нібито вже перебувають з батьками. Що відбувається ще з трьома сотнями дітей — не уточнюється.

Нагадаємо:

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter