Керівниця Верхньорогачицької лікарні на Херсонщині Олена Кулик працює на окупантів і досі офіційно залишається на своїй посаді

Новини
Олена Кулик, колаборантка

На Херсонщині 53-річна Олена Кулик, т. в. о. генерального директора КНП «Верхньорогачицька лікарня» Верхньорогачицької селищної ради Каховського району в перші ж дні окупації перейшла на бік російських загарбників і обіцяє підносити їм патрони, «якщо буде треба». Водночас, за даними українського держреєстру юридичних осіб, вона продовжує бути законною керівницею цього комунального некомерційного підприємства.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Кулик Олена Володимирівна, 14 жовтня 1969 р. н., є уродженкою Забайкальського краю РФ. У 1999 році вона переїхала до України і згодом отримала українське громадянство, однак української мови так і не вивчила. На Херсонщині вона працювала лікарем-анестезіологом, а Верхньорогачицьку лікарню очолювала з 2012 по 2020 роки і з травня 2021 року.

Як розповіли ЦЖР мешканці Верхнього Рогачика, Олена Кулик з перших днів окупації перейшла на бік ворога. Саме вона допомогла загарбникам зареєструвати в російському державному реєстрі незаконно створену на базі захопленої ними лікарні «Верхнерогачикскую центральную районную больницу». Як вказано в російському реєстрі, Олена Кулик є громадянкою РФ.

ul-1229500004161-20230409143927

 

За кілька тижнів до повномасштабного вторгнення Росії в Україну в Верхньорогачицькій лікарні після реконструкції відкрили приймальне відділення, для якого на кошти українських платників податків закупили дороге обладнання. Сама ж Олена Кулик постійно висловлювала критику по відношенню до медичної реформи в Україні.

В 2021 році проти неї відкрили кримінальне провадження, в якому потерпілими були визнані КНП «Верхньорогачицька лікарня» і управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України. Суд мав розглядати цю справу в березні 2022 року.

Сама Олена Кулик не вважає себе зрадницею. «(Українці) обрали свою дорогу, йдіть, лизати американцям, бути католиками, а ми будемо православними, любимо російську культуру, пісні та мову. Ну так вийшло. Якщо буде потрібно, то будемо росіянам підносити патрони. Ми жили і будемо жити з «русскім міром», – заявила вона в коментарях у місцевому телеграм-каналі.

За даними з єдиного державного реєстру юридичних осіб України Олена Кулик продовжує бути законною керівницею КНП «Верхньорогачицька лікарня».

Як повідомляв ЦЖР, російські загарбники звільнили гауляйтера Верхнього Рогачика Євгена Бабича. Замість нього новим гауляйтером тут став 31-річний мешканець Херсона Андрій Забіра, якого в селищі зараз майже ніхто не бачить.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.