Окупанти зареєстрували своє управління МВД Херсонщини у краденому пансіонаті, що належить тещі Михайла Подоляка, радника глави ОП України

Новини
Пансионат «Азовський Полин» в с. Геническая Горка на Арабатській Стрілці Фото: arabatka.ua

Російські окупанти зареєстрували так зване «Главное управление МВД РФ по Херсонской области» у краденому пансіонаті «Азовський полин» на Арабатській Стрілці, що належить тещі Михайла Подоляка, радника глави Офісу президента України.

Про це повідомляє Telegram-канал «Генічеськ ua».

Як зазначається, 11 січня 2023 року окупанти зареєстрували в російському держреєстрі «Главное управление МВД РФ по Херсонской области» за адресою: с. Генічеська Гірка, вул. Полинна, 23. Тут розташований пансіонат «Азовський Полин», який належить Валентині Дамаскіній, яка раніше працювала державним реєстратором та керувала управлінням економіки Генічеської райдержадміністрації. Вона вийшла на пенсію до окупації Херсонщини і займалась курортним бізнесом.

«Місцевим добре відомо, що Валентина Дамаскіна є тещею Михайла Подоляка, радника голови Офісу президента України», – йдеться в публікації.

У серпні 2022 року «Генічеськ ua» повідомляв, що російські окупанти дісталися до приватного домоволодіння мешканки Генічеської Гірки Валентини Дамаскіної та провели обшук у приватних пансіонатах «Азовський дворик» та «Азовський Полин».

Як повідомляв ЦЖР, начальником так званого «главку МВС РФ по Херсонської області» російські окупанти призначили колишнього начальника главку МВС України у Черкаській області Володимира Ліпандіна, який під час Революції Гідності наказував затримувати учасників «Євромайдану». Після звільнення з посади він втік до окупованого Криму і з 24 червня 2014 року був оголошений у розшук СБУ.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.