У Сніжному на Донеччині окупанти звільнили медиків, які не отримали паспорти РФ – Генштаб ЗСУ

Новини
Фото: РИА Новости

У Сніжному Донецької області російські окупанти звільнили працівників міської лікарні, які не отримали російські паспорти.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних Сил України.

«Російські окупанти продовжують посилювати тиск на громадян України на тимчасово захоплених територіях. Нещодавно у Сніжному Донецької області було звільнено працівників міської лікарні, які не отримали російські паспорти», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялось, на окупованих територіях Донецької області росіяни під загрозою звільнення примушують працівників державних та комунальних підприємств отримувати паспорти РФ, а також писати заяви про відмову від українського громадянства.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.