Ексдепутат Короткий, боксер Бондаренко, слюсар Красота і любитель наркотиків Алмазов: хто ще пішов прислужувати окупантам у Каховці на Херсонщині

Новини
Каховка

Колишній депутат Каховської міської ради від «Опоблоку» Іван Короткий минулої осені повернувся до окупованого міста і тепер працює поліцаєм на загарбників. Разом із ним росіянам прислужує давнішній фанат «русского мира», програміст і любитель наркотиків Вадим Алмазов, а також слюсар Руслан Красота і боксер Єгор Бондаренко. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на власні джерела.

Короткий Іван Олександрович, 6 листопада 1972 р. н., ексдепутат Каховської міської ради сьомого скликання від «Опозиційного блоку» перші півроку з початку повномасштабної війни провів на підконтрольній українській території, на Полтавщині. Восени 2022 року він повернувся до окупованого міста і запропонував свої послуги російським загарбникам. Відтоді він працює в окупаційному відділі поліції в Каховці.

Іван Короткій

Іван Короткій, колаборант

«Його безліч разів бачили з іншим колаборантом Вадимом Алмазовим. Сам Короткий ходить у поліцейській формі, тероризує продавців на ринках, перевіряє, щоб усі вони використовували російські рублі», – розповіли джерела ЦЖР в окупованій Каховці.

Ми неодноразово намагалися з ним зв’язатися, але протягом трьох місяців додзвонитися на його номер телефону так і не вдалося: він перебуває поза зоною досяжності.

До свого переходу на бік окупантів Іван Короткий працював юристом на ПрАТ «Каховський завод електрозварювального устаткування», головним спеціалістом відділу економіки, комунального майна та землі Каховської міськради і директором Каховського міського центру соціальних служб (2020-2021 рр). 

Інший мешканець Каховки Алмазов Вадим Володимирович допомагає окупантам з веденням телеграм-каналів і надає їм комп’ютерну підтримку. Він – син відомого в місті лікаря-анестезіолога Володимира Алмазова, якого обвинувачували в смерті трирічного хлопчика на операційному столі в 2016 році. Сам Алмазов-молодший ніколи не приховував своєї любові до «русского мира» і всього совєцького та займався підприємницькою діяльністю у сфері комп’ютерного програмування і керування комп’ютерною технікою. 

Вадим Алмазов, колаборант

До повномасштабної війни Вадима Алмазова неодноразово притягали до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного і наркотичного сп’яніння

«12 квітня Вадима Алмазова російські окупанти заарештували за продаж наркотиків підліткам. Але в той же день його відпустили. Він якось викрутився, бо нібито ці наркотики є лікарськими медпрепаратами, які він узяв у батька-анестезіолога», – розповіли джерела ЦЖР.

«Начальником відділу з соціальних питань» окупаційної адміністрації Каховки став Красота Руслан Валентинович, 29 жовтня 1973 р. н. Він мешканець Каховки, але тут мало кому відомий, бо працював раніше слюсарем у вагонному депо станції Каховка, розташованому в сусідньому Таврійську. 

Руслан Красота

Руслан Красота, колаборант

Ще один співробітник окупаційної адміністрації Каховки, мешканець Таврійська Бондаренко Єгор Ігорович, 10 серпня 2003 р. н., отримав перше місце в фейковому турнірі з боксу в Запорозькій області і поставив собі мету – стати призером на чемпіонаті Росії.

Єгор Бондаренко, колаборант

Єгор Бондаренко, колаборант

Разом із ним на окупантів працюють його батьки – Бондаренко Ігор Олександрович, 14 грудня 1970 р. н., тренер з боксу, директор громадської організації «Спортивний клуб «Таврійськ», а нині незаконний директор Каховської дитячо-юнацької спортивної школи. А також мати, Бондаренко (Коромислова) Олена Володимирівна, 22 березня 1982 р. н., яка очолила так званий відділ спорту у Каховці.

Ігорь Бондаренко

Ігорь Бондаренко, колаборант

Олена Бондаренко

Олена Бондаренко, колаборантка

Як повідомляв ЦЖР, управління СБУ в Закарпатській області 13 квітня повідомило про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, 27-річній Тетяні Нечепуренко, яку окупанти призначили «керувати» двома захопленими ясла-садками в Каховці. За скоєний злочин Нечепуренко загрожує довічне позбавлення волі.