Словаччина вже передала Україні всі 13 винищувачів МіГ-29

Новини
МіГ-29 ВПС Словаччини. Фото: BIstvan/jetphotos.com

Словаччина вже передала Україні всі 13 винищувачів МіГ-29, які раніше уряд країни вирішив надати нашій державі для протистояння російському вторгненню.

Про це розповів міністр оборони Словаччини Ярослав Надь.

Після того, як перші чотири винищувачі передали українськими пілотами в березні цього року, решту 9 літаків також вже успішно надали українським силам.

«Цю передачу здійснили наземним транспортом з урахуванням максимальної безпеки, ще раз величезна подяка всім залученим силам, тому що в таких випадках це дійсно важлива і складна логістична операція», – підкреслив Надь.

У березні Збройні сили Словаччини оприлюднили відео, на якому показали процес відправлення перших чотирьох радянських винищувачів МіГ-29 Україні.

Як повідомлялось, 16 березня 2023 року президент Польщі Анджей Дуда анонсував передачу найближчими днями чотирьох польских МіГ-29 Україні.

23 березня 2023 року Словаччина передала Збройним силам України перші чотири радянські винищувачі МіГ-29.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.