Через санкції Росії не вистачає техніки для війни проти України – Мінфін США

Новини
Міністеркафінансів США Джанет Йеллен Фото: Drew Angerer / Getty Images

Санкції, запроваджені Вашингтоном проти Росії через агресію в Українї, позбавили її обладнання і техніки для ведення війни.

Про це заявила міністерка фінансів США Джанет Єллен в інтерв`ю CNN.

«Санкції та експортний контроль змусили Росію звертатися до Ірану та Північної Кореї за військовим спорядженням та матеріалами, а США роблять кроки щодо припинення ухилення від обмежень», – сказала Єллен.

А також додала, що США вживають заходів, щоб обмежити можливість РФ ухилятися від санкцій.

Крім того, за її словами, обмеження цін на російську нафту на рівні 60 доларів за барель перетворює очікуваний профіцит бюджету РФ на дефіцит.

Нагадаємо:

  • Міністерство фінансів й Державний департамент США оголосили про введення санкцій проти десятків фінансових установ РФ, а також осіб, пов’язаних з урядом РФ.
  • Президент США Джо Байден своїм указом продовжив до кінця 2023 року дію надзвичайного стану національного масштабу, запровадженого ще у березні 2014 року після російської окупації Криму, та пов’язані з ним санкції проти РФ з відповідним доповненнями.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter