Україна просить Туреччину арештувати судно з краденим зерном та допитати екіпаж — Wall Street Journal

Новини
Судно Bomustafa O (колишня назва Marina K). Фото: Juergen Braker, marinetraffic

Офіс Генерального прокурора України звернувся до турецької влади з проханням арештувати судно Bomustafa O під прапором Панами, яке доставило в порт Самсун 19 тисяч тонн, ймовірно, краденого зерна. Примітно, що з 28 жовтня по 1 листопада 2022 року судно знаходилося в українському порту Чорноморськ.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на публікацію The Wall Street Journal.

Судно Bomustafa O (IMO: 9114476), навантажене ячменем, прибуло до турецького порту Самсун у понеділок, 17 квітня. Офіс генпрокурора України, посилаючись на власне розслідування, 12 квітня звернувся до турецької влади з проханням заарештувати судно через те, що воно приймало зерно з інших кораблів, коли стояло на якорі в Керченській протоці біля Криму.

Українська прокуратура попросила владу Туреччини взяти зразки зерна й допитати капітана та членів екіпажу.

Згідно з інформацією онлайн-сервісу marinetraffic, судно Bomustafa O від 23 березня до 13 квітня 2023 року перебувало у порту Кавказ у Керченській протоці. Там воно було завантажене, після чого направилося в турецький порт Самсун.

Як з’ясував ЦЖР, з 28 жовтня по 1 листопада 2022 року судно знаходилося в українському порту Чорноморськ. 

За даними бази IMO, балкер Bomustafa O належить компанії Alvion Maritime Ltd, зареєстрованій на Маршаллових Островах. Як стверджується в листі Офісу генпрокурора України та випливає з баз даних, перебуває в управлінні дубайської компанії Tower Shipping Co.

Нагадаємо: