Канада оголосила про новий пакет військової допомоги для України на $29 млн

Новини
L3 Harris для танків Leopard 2

Міністерка оборони Канади Аніта Ананд оголосила про пакет військової допомоги Україні приблизно на 39 млн канадських доларів (до $29 млн).

Про це повідомляє пресслужба Міноборони Канади.

21 квітня глава відомства Аніта Ананд взяла участь у 11-му засіданні контактної групи з підтримки України на авіабазі Рамштайн у Німеччині, де оголосила про нову допомогу.

Пакет від Канади включає:

  • внесок у розмірі 34,6 млн канадських доларів (близько $25,5 млн) до цільового фонду НАТО для підтримки України (пожертва спрямована на забезпечення українських військ паливом, модульними мостами, аптечками);
  • приблизно 2,5 млн канадських доларів (близько $1,8 млн) – на 40 снайперських гвинтівок калібру 50 мм та боєприпаси від Prairie Gun Works, а також запчастини;
  • 16 радіостанцій від L3 Harris для танків Leopard 2 (на суму близько $ 1,5 млн).

Пентагон оголосив про новий, 36-й пакет військової допомоги Україні на тлі підготовки ЗСУ до контрнаступу на 325 мільйонів доларів.

Міністерство оборони США опублікувало фото військової допомоги, що входить у новий пакет, про який було оголошено 4 квітня.

США будуть продовжувати масштабну гуманітарну й бюджетну підтримку України в умовах її протистояння у війні, розв’язаній Росією, та планують до вересня 2023 року передати українській стороні 7,4 млрд доларів допомоги.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.