Перша партія переданих Іспанією танків Leopard 2 вже прямує до України

Новини
Військовослужбовці ЗC Іспанії навчають українських військових експлуатації танків Leopard 2 у навчальному центрі San Gregorio у Сарагосі, Іспанія, 13.03.2023. Фото: Reuters

Перша партія з шести танків Leopard 2, призначених для Збройних Сил України, покинули на судні іспанське портове місто Сантандер на півночі і знаходяться на шляху до місця призначення.

Про це повідомила міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес, передає CNN.

Вона розповіла журналістам, що танки покинули Сантандер «разом з 20 важкими транспортними засобами», а подорож морем займе від п’яти до шести днів.

«Через шість днів, пройшовши через іншу країну, вони будуть в Україні», – сказала Роблес.

Минулого тижня міністерка повідомила, що ще чотири танки Leopard 2, на додаток до нинішніх шести, будуть відправлені в Україну після ремонту «якомога швидше».

В Іспанії підготовку для роботи на основних бойових танках Leopard 2 пройшли 55 українських військовослужбовців: 40 членів екіпажів і 15 механіків.

Як повідомлялося, 12 квітня 2023 року Маргарита Роблес заявила, що найближчими днями Іспанія відправить до України шість танків Leopard 2A4.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter