Міжнародні банки відмовляють в обслуговуванні IT-компаніям з РФ через українські санкції – РосЗМІ

Новини

Закордонні банки почали відмовляти в обслуговуванні російським IT-компаніям, які потрапили під санкції України.

Про це повідомляє російське видання «Відомості».

За словами джерела видання у підсанкційній компанії, гонконгський банк HSBC відмовив його компанії у проведенні оплати закордонному партнеру, пославшись на рішення Ради національної безпеки та оборони України, опубліковане у комплаєнс-базі Dow Jones. 

З аналогічними проблемами у кількох іноземних кредитних організаціях зіткнулися IT-інтегратор «Крок» та дистриб’ютор електроніки OCS Distribution, які також перебувають під українськими санкціями.

Зазначається, що обмеження України вплинули й на фізосіб: їм, наприклад, почали відмовляти у відкритті рахунків у банках Вірменії та Туреччини.

Нагадаємо, 15 квітня 2023 року президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про застосування персональних спеціальних економічних й інших обмежувальних заходів до 438 фізичних та 254 юридичних осіб з Росії. Під обмежувальні заходи, зокрема, потрапили російські діячі спорту, серед яких і дочка міністра оборони РФ Ксенія Шойгу, а також провідні IT-компанії, серед яких «Яндекс» та «Рамблер».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.