В Мелітополі вибухнуло авто – загинув поліцейський-зрадник Олександр Міщенко

Новини
Олександр Міщенко, поліцейський-зрадник. Підірваний автомобіль Міщено у Мелітополі, 27.04.2023

В окупованому Мелітополі 27 квітня вибухнула автівка, якою на роботу збирався їхати поліцейський-зрадник Олександр Міщенко. Колаборант від отриманих травм помер в лікарні.

Про це Центру журналістських розслідувань стало відомо з власних і відкритих джерел.

Близько 5 ранку 27 квітня мешканці спального району Мелітополя прокинулися від гучного вибуху.

«У нас в районі Кіровського ринку аж вікна задрижали. Чути було дуже голосно», – повідомили ЦЖР мелітопольці.

Пізніше на окупаційних телеграм-каналах з’явилася інформація, що вибухнуло авто поблизу будинку за адресою вул. Героїв України, 67. Нібито постраждали двоє людей. Один в надтяжкому стані був доставлений в місцеву лікарню, де за кілька годин помер.

Відео з місця вибуху опублікувало так зване «Главное управление МВД России по Запорожской области».

За повідомленням Мелітопольського міського голови Івана Федорова, від вибуху загинув поліцейський-зрадник Олександр Міщенко.

До повномасштабного вторгнення Міщенко був заступником начальника Мелітопольського районного управління поліції, очолював відділ управління Нацполіції в Приазовському районі. Перейшов на бік ворога в перші ж дні окупації. Очолював «народну міліцію» в Приазовському.

За даними видання «РІА Мелітополь», Міщенко особисто відповідав за організацію охорони голови окупаційної «адміністрації Мелітополя» Галини Данильченко.

Про стан другого постраждалого інформації наразі немає.

ЦЖР повідомляв, що 3 квітня у Мелітополі підірвали автомобіль гауляйтера селища Якимівка Максима Зубарєва.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter