Гауляйтером Асканії-Нова на окупованій Херсонщині окупанти призначили жителя Підмосков’я Сєрґєя Вікшняйкіна, який у себе на батьківщині має багато боргів

Новини
Колаборанти Чаплинки, Асканія-Нова та навколишніх сіл, 26 квітня2023 року. Фото з окупаційних ЗМІ
Колаборанти Чаплинки, Асканія-Нова та навколишніх сіл, 26 квітня2023 року. Фото з окупаційних ЗМІ

Гауляйтером смт Асканія-Нова Каховського району на окупованій Херсонщині російські загарбники призначили нікому тут не відомого 34-річного Сєрґєя Вікшняйкіна. Він виявився мешканцем Московської області і членом партії «Єдина Росія», відносно якого в РФ відкрито чимало виконавчих проваджень за борги. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на власні джерела.

В окупованому смт Асканія-Нова громадянин РФ Вікшняйкін Сєрґєй Міхайловіч, 26 липня 1988 р. н., з’явився в кінці 2022 року. Хто він такий – місцеві не знають. Сам гауляйтер розповідає всім, що він приїхав із Москви.

Сєрґєй Вікшняйкін є уродженцем і мешканцем деревні Мар’їно Серґієво-Посадського міського округу Московської області РФ. У російських реєстрах боржників вказано, що відносно нього відкрито чимало виконавчих проваджень за борги. Можливо, з цим пов’язана відсутність його сторінок у соцмережах, а також його фотографій в інтернеті.

Сєргєй Вікшняйкін (ліворуч), радник гендиректора фонду президентських грантів РФ Владімір Татарінов, "директор" заповідника "Асканія-Нова" Дмітрій Мєщєряков (праворуч). Фото: окупаційні медіа

Сєргєй Вікшняйкін (ліворуч), радник гендиректора фонду президентських грантів РФ Владімір Татарінов, «директор» заповідника «Асканія-Нова» Дмітрій Мєщєряков (праворуч). Фото: окупаційні медіа

Нещодавно гауляйтер Асканії-Нова став членом партії «Єдина Росія» і збирається брати участь у незаконних виборах на Херсонщині у вересні цього року.

За ініціативою Сєрґєя Вікшняйкіна днями в Асканії-Нова окупанти понівечили меморіал пам’яті загиблим мешканцям селища в роки Другої світової війни. Також він бере активну участь у пропагандистських заходах загарбників і причетний до захоплення закладів освіти в громаді.

Колаборанти Чаплинки, Асканія-Нова та навколишніх сіл, 26 квітня2023 року. Фото з окупаційних ЗМІ

Як повідомляв ЦЖР, російські загарбники похизувались, що нібито відремонтували пам’ятник загиблим у 1941 році шістнадцяти радянським десантникам і запалили там «вічний вогонь» у біосферному заповіднику «Асканія-Нова» ім. Ф. Е. Фальц-Фейна на Херсонщині. Насправді пам’ятник відновили ще до захоплення «Асканії-Нової». Але одразу після зйомок пропагандистського сюжету газовий балон забрали, а сам «вічний вогонь» погас.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter