РФ доведеться змінити логістику постачання пального через атаки на нафтобази у прикордонні – розвідка Британії

Новини
Нефтебаза
Пожежа на базі ПММ у селищі Волна у районі Тамані Краснодарського краю РФ, 03.05.2023

Британська розвідка вважає, що Росії доведеться змінювати систему постачання пального через регулярні удари по базах зберігання у прикордонних з Україною районах.

Про це у щоденному зведені повідомляє Міноборони Великої Британії.

Як зазначається, 3 травня спалахнула пожежа на російському складі паливно-мастильних матеріалів у селищі Волна на материковій частині Росії у Керченській протоці, неподалік Керченського мосту. Вона могла бути спричинений ударом безпілотника.

«Це повторює схему пошкоджень російських сховищ палива з початку року, причому склади пального в окупованій Україні та на російсько-українському кордоні залишаються особливо вразливими до атак», – йдеться у повідомленні.

Як вказують у британській розвідці, руйнування мережі зберігання та розподілу палива, швидше за все, змусить Росію внести корективи до операцій із дозаправки збройних сил, щоб пом’якшити удари по них.

«Це може включати такі заходи, як застосування додаткових заходів захисту на базах зберігання, як вже помічали у російському Туапсе, чи переорієнтація на інфраструктуру регіонів, яким менше загрожують атаки», – йдеться в огляді.

Як повідомлялось, вночі 3 травня 2023 року неподалік Керченського мосту в РФ спалахнула нафтобаза. Це сталося  у районі Тамані Краснодарського краю.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.