Колишню охоронницю Оксану Сінько окупанти призначили гауляйтеркою села Василівка на Херсонщині

Новини
Оксана Сінько, колаборантка. Фото: Скріншот відео з окупаційних ЗМІ

Замість вбитого гауляйтера Андрія Штепи-«Блютуза» новим гауляйтером села Василівка Каховського району на Херсонщині окупанти призначили колишню охоронницю Оксану Сінько. Вона допомагає їм незаконно видавати місцевим мешканцям російські паспорти, проводить популярні у загарбників суботники і займається показовими прибираннями пам’ятників совєцьким солдатам. Саму Василівку окупанти закрили на в’їзд і не пропускають сюди людей без місцевої реєстрації.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Сінько Оксана Валеріївна, 17 лютого 1975 року народження добровільно погодилась стати гауляйтеркою села Василівка Любимівської селищної територіальної громади Каховського району нещодавно. До цього окупаційну адміністрацію Василівки і Любимівки очолював продавець самогону Андрій Штепа на прізвисько «Блютуз» і «Шнира». 22 грудня 2022 року його ліквідували: він згорів заживо в підірваній машині в Каховці.

«Оксана Сінько не місцева. У Василівці її майже ніхто не знає. Вона мешкає в Каховці і колись працювала сторожем на одному з тамтешніх підприємств. Потім зійшлася з чоловіком з нашого села і, наскільки відомо, вони жили разом у місті», – розповіли ЦЖР мешканці Василівки.

За їхніми словами, саме село, розташоване на березі Каховського водосховища, окупанти давно закрили на в’їзд і не пропускають сюди людей без місцевої реєстрації. Більшість людей з села виїхали ще торік після того як тодішній гауляйтер «Блютуз» разом із російськими військовими почав викрадати і катувати односельців.

Нещодавно нова гауляйтерка Василівки Оксана Сінько заявила, що «відмовляється» від українського громадянства і незаконно отримала російський паспорт. Зараз вона допомагає окупантам роздавати в селі ці аусвайси, проводить безкінечні суботники та показово прибирає пам’ятники совєцьким солдатам.

Як повідомляв ЦЖР, новою гауляйтеркою смт Любимівка Каховського району стала Ірина Добрянська, вихователька місцевого дитсадка «Колосок», депутатка Любимівської селищної ради від «ОПЗЖ». Вона з самого початку окупації добровільно перейшла на бік ворога і теж встигла похизуватися отриманим російським паспортом.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.