Війська РФ вночі атакували Одещину ракетами Х-22, які влучили у продовольчий склад та рекреаційну зону

Новини
Фото: facebook.com/OperationalCommandSouth

Літаки стратегічної авіації РФ вночі 8 травня здійснили удар по Одещині ракетами Х-22, які влучили в об’єкт логістичної інфраструктури одного з продовольчих підприємства та рекреаційну зону на чорноморському узбережжі.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь» ЗСУ.

«По Одещині ворог завдав ракетного удару з літаків стратегічної авіації. Ракети типу Х-22 спрямував по складу одного з продовольчих підприємств і по рекреаційні зоні на чорноморському узбережжі», – йдеться у повідомленні.

В свою чергу, начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук підтвердив влучання ракети Х-22 у продовольчий склад на території району.

«Сьогодні вночі ворог з літаків стратегічної авіації здійснив ракетний удар по Одеському району. На жаль, було влучання ракети типу Х-22 по об’єкту логістичної інфраструктури (склад одного з продовольчих підприємств), який розташований на території Одеського району, в результаті чого спалахнула сильна пожежа», – повідомив Крук у Telegram.

Він додав, що наразі триває ліквідація наслідків ракетного удару і пожежі силами підрозділів ДНСН. Національна поліція та усі інші відповідні служби, разом з рятувальниками, оперативно працюють на місці. Інформація щодо постраждалих не надходила.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.