У Раді презентували стратегію першочергових кроків держави після деокупації Криму

Новини

У Верховній Раді України презентували стратегію першочергових кроків держави після деокупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

«Це і законопроекти, ініціативи, підзаконні акти, підґрунтя та засади для того, щоби ми могли створити якісний кадровий резерв для подальших процесів. Дуже багато питань у суміжних галузях – екологія, водокористування, демілітаризація, геополітичні питання. Адже усі розуміють, що безпека і Середземномор’я, наприклад, багато в чому залежить від безпеки Чорного моря», – повідомив заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

Читайте також Таміла Ташева: Росіяни поступово починають розуміти, що втримати Крим не зможуть

Як заявила постійна представниця президента України в АРК Таміла Ташева, вже напрацьований комплекс першочергових кроків української влади після деокупації Криму.

«Над комплексом працювала робоча група, яка зосередилася на таких напрямах: відновлення роботи органів публічної адміністрації та кадрового забезпечення, притягнення до відповідальності за міжнародні злочини та злочини проти національної безпеки, питання амністії та люстрації, верифікації документів та рішень окупаційних судів, питання права власності й гуманітарної політики, а також демілітаризації освітньої та культурної сфер», – озвучила перелік напрацювань Таміла Ташева.

Упродовж всього терміну окупації Росії перетворювала Крим на військову базу і плацдарм для повномасштабного вторгнення на материкову частину Україну. І хоча на території півострова активні бойові дії поки не ведуться, Крим від початку втягнутий у війну. Російські окупанти накопичують тут військову техніку і особовий склад, проводять насильницьку мобілізацію і жорстоко переслідують за будь-який спротив. Про наслідки війни у Криму та план України з деокупації і реінтеграції півострова — в інтерв’ю Таміли Ташевої, постійної представниці президента України в АРК і Севастополі, в ефірі програми «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар.