Німеччина готує для Україні найбільший пакет військової допомоги від початку війни – Spiegel

Новини
Німецька колісна САУ RCH-155 Фото: twitter.com/GermanyinUA

Уряд Німеччини сформував найбільший від початку війни пакет військової допомоги для підтримки України на суму близько 2,7 млрд євро. Він буде наданий протягом найближчих тижнів та місяців.

Про це пише видання Spiegel з посиланням на урядові джерела.

До списку техніки, яку готуються передати Україні увійдуть:

– 20 БМП Marder;
– 30 танків Leopard 1;
– 18 колісних гаубиць (ймовірно, це САУ RCH-155);
– 4 системи протиповітряної оборони IRIS-T-SLM;
– 12 пускових установок IRIS -T-SLS і сотні керованих ракет до них;
– 200 розвідувальних безпілотників;
– 100 захищених бойових машин;
– 100 машин логістичної підтримки.

«Це найбільший пакет озброєнь, який Німеччина надала для посилення українських збройних сил з початку війни в лютому 2022 року», – йдеться у публікації.

З новою поставкою зброї федеральний уряд зосереджується на двох напрямках. З одного боку, сухопутні війська України мають бути посилені за допомогою бронетранспортерів та основних бойових танків. Крім того, Німеччина хоче суттєво модернізувати протиповітряну оборону України.

Як пише Spiegel, цей пакет допомоги буде оголошений паралельно з врученням премії Карла Великого президенту України Володимиру Зеленському в неділю, 14 травня, в Аахені, як чіткий символ німецької солідарності з Україною.

Не виключено, що Зеленський сам приїде до Німеччини на церемонію нагородження.

Німецька бойова машина піхоти Marder Фото: PzBrig15

Як повідомлялось, у кінці квітня 2023 року Німеччина передала Україні другої системи протиповітряної оборони IRIS-T. Також були передані ще вісім вантажівок Zetros (загалом їх передано вже 84) і дві вантажівки 8х6 з вісьмома розкатними контейнерами.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.