ЗСУ просуваються по двох напрямках у передмісті Бахмуту, взяли багато полонених – Маляр

Новини
Фото: Facebook Володимир Зеленський

На Бахмутському напрямку ситуація розвивається динамічно. Підрозділи Сил оборони України просуваються по двох напрямках у передмісті Бахмуту, активно нищать ворога і вже взяли багато полонених.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

«В епіцентрі бойових дій на Бахмутському напрямку ситуація розвивається динамічно. По двох напрямках у передмісті Бахмута наші війська поступово просуваються. Коректних цифр зараз не буде, бо ідуть активні бойові дії», – написала Маляр.

Вона зазначила, що українські захисники «знищують ворога та вже чимало взяли у полон».

«Натомість в самому місті ситуація складніша. Втім, завдяки грамотному плануванню командування та мужності наших бійців ворогу не вдається взяти місто під контроль», – додала заступниця міністра.

Як повідомлялось, за даними британської розвідки, станом на ранок 13 травня українські сили повернули собі щонайменше кілометр території у південній частині Бахмута, змусивши безладно відступити зі своїх позицій підрозділи 72-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.