Зеленський про результати візитів до Італії, Німеччини, Франції та Британії: Досягнуто домовленостей про потужні оборонні пакети

Новини
Зеленский

Під час нещодавніх візитів президента Володимира Зеленського до Італії, Німеччини, Франції та Великої Британії було досягнуто важливих домовленостей щодо оборонної підтримки нашої країни.

Про це глава держави повідомив представникам ЗМІ за результатами переговорів із прем’єр-міністром Сполученого Королівства Ріші Сунаком.

Зеленський зазначив, що пріоритетом його візитів до європейських столиць була підготовка до активних дій українських Збройних Сил на фронті задля звільнення окупованих територій.

«Я надзвичайно задоволений нашими досягненнями й домовленостями. І я дуже дякую Ріші. Була гарна зустріч із Джорджею, з Олафом, Еммануелем і сьогодні у Великій Британії. Справді важливі, потужні оборонні пакети. Ось які є домовленості», – повідомив президент.

Також, за його словами, під час переговорів ішлося про підготовку до саміту «Групи семи», який відбудеться цього тижня в Хіросімі (Японія).

«Тут дуже важлива позиція кожної з цих країн. І важливо, щоб ця позиція була об’єднана», – зазначив Зеленський.

Глава держави акцентував, що під час зустрічей тривали переговори про створення коаліції винищувачів для України, а також про підготовку до саміту НАТО у Вільнюсі.

Велика Британія погодила передачу Україні ракет протиповітряної оборони та додаткових безпілотних літальних систем, включаючи сотні нових ударних безпілотників дальньої дії з дальністю понад 200 км. Усі вони будуть доставлені протягом найближчих місяців.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter