«Бавовна» в Бердянську – ЗСУ знищили штаб окупантів

Новини
«Бавовна» на околицях тимчасово окупованого Бердянська, 21.05.2023. Фото: t.me/brdVP

20 та 21 травня в тимчасово окупованому Бердянську і районі російським окупаційним військам було «гаряче». Гучні вибухи і стовпи чорного диму здіймалися в небо в місті і в районі полігону села Новопетрівка, що в 10 км на схід від Бердянська. У ЗСУ інформують про знищення штабу одного з підрозділів окупантів.

Про це повідомляє кореспондент Центр журналістських розслідувань.

Близько 4 ранку у місті пролунав вибух такої сили, що його відлуння чули навіть у селах району в радіусі 20 км.

«Так о 4-й ранку було голосно. В селі Осипенко також чутно було і добре. Просвистіла ракета, її було дуже добре чути, а потім два вибухи. Ми думали десь в селі гепнуло, дуже потужно гугупнуло», – передає слова місцевих мешканців телеграм-канал «Бердянськ Сьогодні».

Запорізький колаборант Володимир Рогов повідомив, що ППО окупантів збила всі ракети, навіть британські Storm Shadow, крім однієї цілі, внаслідок влучання якої була зруйнована їдальня на околиці Бердянська.

«У результаті нічного удару Сили оборони успішно вразили штаб одного з підрозділів окупантів у місті Бердянськ. Втрати противника уточнюються», – повідомили в управлінні Стратегічних комунікацій ЗСУ.

В той же час, окупаційна адміністрація міста повідомила, що російська ППО «збила шість ракет Storm Shadow», одна влучила у їдальню, а постраждалих немає. 

Напередодні, близько 19 години 20 травня «бавовна» завітала на полігон в с.Новопетрівка. Як нещодавно повідомляв ЦЖР, на цьому об’єкті, скоріше за все, мали тренуватися близько 400 новобранців ПВК «Вагнер».

Стовп диму над полігоном після «бавовни» біля с.Новопетрівка з різних ракурсів, 20.05.2023 р. Фото: t.me/vazelinen

Впродовж тижня ЗСУ завдають вогневе ураження по логістичним центрам та місцям зосередження живої сили російських окупаційних військ на Запорізькому напрямку. Зокрема, моніторингові телеграм-канали щодня фіксують «бавовну» в окупованих Пологах, Токмаку, Василівському районі тощо.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.