Співвласник «Каховських ковбас» Сергій Євтухов з Донеччини активно співпрацює з окупантами на Херсонщині

Новини
Сергій Євтухов, колаборант
Сергій Євтухов, колаборант

Директор і співвласник ТОВ «Каховські ковбаси» Сергій Євтухов активно співпрацює з окупантами на Херсонщині. Він надавав продукти для російських військових у Каховському районі і виступає на пропагандистських російських телеканалах.

Про це повідомляє кореспондент Центру журналістських розслідувань.

Євтухов Сергій Миколайович – співвласник українських  ТОВ «Каховські ковбаси» та “Виробнича компанія “Каховський м’ясокомбінат “  ще навесні 2022 року активно підтримував російських загарбників, надавав їм продукти та готував обіди. Окупанти надали йому озброєний конвой для безперебійного завезення сировини на м’ясокомбінат і продажу готової продукції в місцевих магазинах. 

У грудні 2022 року до російського державного реєстру були  внесені дані про ТОВ “Производственная компания “Каховский мясокомбинат”. Сергій Євтухов вказаний як директор компанії, а дані про її засновників приховані. Російський індивідуальний податковий номер Євтухова був присвоєний інспекцією ФНС Росії в окупованій Ялті (ИНН 910318368774.)

Сергій Євтухов, представляючись директором “Каховського м’ясокомбінату”, бере участь у пропагандистських програмах на окупаційному телеканалі «Таврия», запрошуючи людей до себе на роботу. 

Родом Сергій Євтухов з Макіївки Донецької області. В минулому він уже отримував покарання за фінансування тероризму й незаконне поводження зі зброєю. 26 вересня 2017 року Херсонський міський суд виніс йому вирок – 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік.

Як було встановлено під час судового розгляду кримінальної справи, Сергій Євтухов є бізнес-партнером Євгенії Самохіної — міністерки економічного розвитку терористичного угруповання «ДНР». Восени 2014 року вони вдвох домовилися зареєструвати компанію «ЄС-Груп» на території, окупованій Російською Федерацією. Євтухов передав цьому підприємству в оренду своє приміщення у Донецьку. В наступні роки «ЄС-Груп» сплатило в так званий бюджет «ДНР» близько 100 тис. грн. так званих податків і зборів. А у вересні 2016-го Євтухов, перебуваючи в Запоріжжі, передав через перевізника подарунок для Євгенії Самохіної у «ДНР» подарунок вартістю 50 тис. грн. 

Разом із Самохіною Євтухов у 2010 році зареєстрував ТОВ «Каховські ковбаси» з юридичною адресою у Макіївці. Після окупації частини Донеччини Росією Сергій Євтухов зареєстрував нове ТОВ «ВП «Каховські ковбаси» у Новій Каховці по вул. Ентузіастів, 1, кабінет 305.

Під час слідства встановлено, що у 2008-2009 рр. на Донеччині Євтухов придбав карабін «Вулкан С», який за висновком експерта має сліди саморобної переробки, а також так само перероблений пістолет «ROHM RG 88». Цю вогнепальну зброю з грудня 2014 року він зберігав у себе вдома та у металевому сейфі в робочому кабінеті в офісі «Каховських ковбас» у Каховці на вулиці Пушкіна, 222. 

  • Як повідомляв ЦЖР, фактичним керівником окупаційної адміністрації курортного селища Лазурне в Скадовському районі на Херсонщині російські загарбники призначили російського підприємця Максіма Філіна. Він втік з рідної Тули через величезні борги і несплату податків ще в 2013 році. Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року він зіграв ключову роль в окупації Лазурненської територіальної громади, викраденні і пограбуванні місцевих жителів.