В Криму зник кримськотатарський активіст Руслан Люманов

Новини
Руслан Люманов, кримськотатарський активіст

В окупованому Криму зник кримськотатарський активіст Руслан Люманов, який з 24 травня не виходить на зв’язок.

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Facebook.

«В окупованому Росією Криму з 24 травня 2023 року не виходить на зв’язок Руслан Люманов, батько 5 дітей. Як повідомляють із Криму, 24 травня о 13.00 Руслан Люманов виїхав зі свого будинку у с. Строганівка (один із приміських масивів міста Сімферополя), а вже через 30 хвилин перестав відповідати на дзвінки, а пізніше відключився і телефон. Останнє місцезнаходження Руслана, згідно геолокації на телефоні, зафіксовано на об’їзній дорозі міста Сімферополя», – написав Чубаров.

Він додав, що вранці 25 травня дружина активіста Евеліна Люманова звернулася до російської поліції із заявою про його викрадення.

Також Евеліна Люманова опублікувала термінове звернення на адресу правозахисників та журналістів: «Люманов Руслан Едемович, 1975 року народження, виїхав з дому близько 13 години дня 24 травня, та і досі місцезнаходження невідоме, на зв’язок не виходить».

Як зазначив Чубаров, громадський діяч Руслан Люманов активно допомагає сім’ям політв’язнів у Криму. У грудні 2018 року він разом з першим заступником голови Меджлісу Наріманом Джеляловим та іншими волонтерами приїхав з тимчасово окупованого Росією Криму до Москви, щоб передати зібрані на півострові гроші, речі та продукти військовополоненим-морякам ВМС України, кинутим до Лефортівської в’язниці ФСБ Росії після того як були захоплені російськими військовими під час нападу на катери ВМСУ біля Керченської протоки у листопаді 2018 року.