Поліція Києва показала наслідки атаки дронів на столицю (ФОТО)

Новини
Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Поліція Києва показала наслідки здійсненої вночі 28 травня військами РФ атаки іранськими дронами Shahed по столиці, під час якої загинув 41-річний чоловік та ще двоє людей були поранені.

Відповідні фото опубліковані на сторінці столичної поліції у Facebook.

«Сьогодні вночі ворог вкотре атакував Київ. У результаті обстрілів загинув 41-річний уродженець Чернігівщини, ще одна жінка та чоловік отримали поранення, їх госпіталізовано», – йдеться у повідомленні.

Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Як зазначається, пошкоджень зазнали житлові та нежитлові будівлі та більше шести автомобілів.

Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Слідчо-оперативні групи та криміналісти поліції Києва продовжують працювати на місцях та документують наслідки чергового нападу РФ на місто.

Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

В свою чергу голова Державної служби з надзвичайних ситуацій України Сергій Крук опублікував у Facebook фото як рятувальники ліквідовували пожежу на території підприємства на площі 1200 кв.м. у Голосіївському районі Києва.

Як повідомлялось, вночі 28 травня 2023 року ППО знищила понад 40 ударних дронів Shahed іранського виробництва під час наймасованішої з початку повномасштабного вторгнення атаки БПЛА на Київ, в ході якої одна людина загинула, ще дві отримали поранення.

За інформацією Командування Повітряних Сил ЗСУ, війська РФ вночі 28 травня запустили по території України 54 ударних дронів Shahed-136/131 з Брянської області та Краснодарського краю РФ. Сили та засоби протиповітряної оборони знищили 52 з них.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter