ППО збила понад 40 цілей, які вночі атакували Київ з різних напрямків

Новини
Фото: facebook.com/PvKPivden

Протиповітряна оборона збила всі ударні дрони Shahed та крилаті ракети, якими російські війська вночі 29 травня атакували Київ з різних напрямків. Загалом було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Він вказав, що це була вже 15 повітряна атака на столицю з початку травня. Рашисти намагаються здійснити ураження ключових для себе цілей і одночасно виснажити ресурси нашої ППО.

«Цією ночі знов були дрони – за попередньою інформацією, ворог застосував баражуючі боєприпаси Shahed. Практично одночасно із атакою БпЛА, з району Каспію ворожі ТУ-95МС здійснили пуски крилатих ракет, ймовірно Х-101/555. Тож атака на столицю була комбінованою, з різних напрямків. Загалом, силами і засобам нашої ППО було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей. Ударів по Києву не допущено!», – зазначив Попко.

Він додав, що в результаті падіння уламків в Подільському районі пробило дах житлового будинку, без жертв.

Інформації щодо потерпілих наразі не надходило.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter