«Бавовна» кожного дня: у Бердянську ракети Storm Shadow не дають спокою окупантам

Новини
Інверсійний слід від зенітної ракети російської ППО у Бердянську, 28.05.2023. Фото: t.me/brdnews

Збройні Сили України, отримавши сучасну західну зброю, продовжують завдавати удари по глибокому тилу російської окупаційної армії на Запорізькому напрямку. Ввечері 28 травня в Бердянську і районі знову лунали вибухи і здіймалися в небо клуби диму. Місцеві пабліки пишуть, що це наслідки «прильотів» британських крилатих ракет Storm Shadow, які тепер знаходяться на озброєнні ЗСУ.

Про це повідомляє кореспондент Центру журналістських розслідувань.

Близько 20:00 мешканці тимчасово окупованого Бердянська в місцевих Telegram – чатах  повідомили про декілька потужних вибухів, відлуння яких було чутно навіть у радіусі 30 км. 

Першими в мережі зʼявилися світлини, на яких в небі видніються сліди, схожі, на роботу ППО.

Традиційно, окупаційні інформаційні ресурси заявили про збиття всіх ракет, які летіли на Бердянськ. 

Натомість, моніторинговий канал «Гнила черешня» повідомив про «прильоти» Storm Shadow по аеропорту Бердянська і полігону в с. Новопетрівка. 

Зʼявилися і візуальні підтвердження.

«Бавовна» в окупованому Бердянську, 28.05.2023. Фото: t.me/vazelinen

Інформацію про влучання оприлюднив і Telegram Бердянської міської військової адміністрації. 

«Ще мінімум 5 влучань від ЗСУ по росіянських позиціях у Бердянській громаді! Російська ППО вчергове показала свою неефективність. Радіємо разом з вами і чекаємо на подробиці та офіційне підтвердження від Генштабу», — йдеться у повідомленні. 

Якщо пропустили попередні новини, то наприкінці цього тижня ЗСУ з ювелірною точністю завдають вже третього удару по окупантам у Бердянську.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter