Окупанти повідомили про смерть від українського снаряда гауляйтера села Костогризове на Херсонщині Юрія Патлатого

Новини
Юрий Патлатый

Окупанти повідомили про смерть від українського снаряда 40-річного Юрія Патлатого, гауляйтера села Костогризове Олешківської територіальної громади Херсонського району Херсонської області. Разом із ним ввечері 1 червня загинув ще один чоловік, який перебував разом із колаборантом.

Про смерть гауляйтера Костогризового повідомляють окупаційні телеграм-канали, передає Центр журналістських розслідувань.

За їхньою інформацією, 1 червня о 19:45 поблизу будинку на вулиці Раденській, 33 в с. Костогризове Олешківської міської територіальної громади Херсонщини загинув гауляйтер цього села Патлатий Юрій Васильович, 1983 р. н. Разом із ним загинув чоловік з прізвищем Вєнгрін, який на момент вибуху перебував разом із колаборантом.

Окупанти звинуватили у смерті свого ставленика Збройні сили України. Вони стверджують, що Юрій Патлатий потрапив в епіцентр вибуху, спричиненого невстановленим боєприпасом і помер від осколкових поранень. «Отримані ним поранення були несумісні з життям», – заявили представники слідчого комітету РФ, які незаконно перебувають на території Херсонської області.

  • Як повідомляв ЦЖР, 17 березня ввечері неподалік від будівлі Ювілейної сільської ради на окупованій частині Херсонщині вибухнув автомобіль з 44-річним колаборантом з Нової Каховки Сергієм Москаленком. До повномасштабної війни він мав власну приватну охоронну фірму «Ягуар», а в березні 2022 року став «начальником изолятора временного содержания» в незаконно створеному окупантами «Новокаховському відділі поліції» і був причетний до викрадень та катувань багатьох мирних жителів Каховського району.