У Бахмуті ситуація умовно стабільна, південно-західні околиці під контролем Сил оборони – Маляр

Новини
Бойові дії у місті Бахмут Донецької області Фото: AP

У Бахмуті Донецької області ситуація умовно стабільна, південно-західні околиці міста залишаються під контролем Сил оборони України.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За даними Маляр, на Бахмутському напрямку російські загарбники намагалися повернути втрачені позиції, однак успіху не зазнали.

Російські найманці з військової компанії «Вагнер» остаточно Бахмут ще не залишили. Станом на сьогодні вони проводять інструкторську роботу із загонами регулярної армії, що прибули.

Російські десантники замінили найманців ПВК «Вагнер» у Бахмуті. Проте повітряно-десантні війська (ПДВ), що раніше мали імідж «елітних», будуть менш гнучкими у реагуванні на виклики.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter