У Бердянську біля захопленої ФСБ прикордонної частини вибухнув автомобіль – відео

Новини
Чорний дим здійнявся поруч із будинком №15 по вул. Північній в Бердянську, 08.06.2023 р., фото очевидців

В окупованому Бердянську надвечір 8 червня в Нагірній частині міста прогримів вибух і здійнявся стовп чорного диму. Інцидент трапився за кілька метрів від Бердянського прикордонного загону, який 27 лютого 2022 р. захопили окупанти і використовували для дислокації військового особового складу ФСБ РФ.

Як повідомляє запорізький кореспондент Центру журналістських розслідувань, вибух і подальше займання автомобіля сталися в Бердянську близько 17:30 на вул. Північній, поруч з ринком “Нагорний”.

У місцевих телеграм-чатах, ймовірно, пропагандисти поширюють версію з пожежею через несправне газове обладнання та машину.

Рештки згорілої автівки за пів години після вибуху, 08.06.2023 р., фото очевидців

Вже за пів години ресурси російських окупантів повідомили саме про підрив авто, але за 30 хвилин знову повернулися до версії з газовим балоном, переконуючи, що ніхто не постраждав. 

Наслідки вибуху і пожежі в Бердянську на фото від місцевих пропагандистів, 08.06.2023 р.

Наслідки вибуху і пожежі в Бердянську на фото від місцевих пропагандистів, 08.06.2023 р.

Як захоплювали цю військову частину, можна побачити на архівному відео, починаючи з 3 хв 12 сек.  

Востаннє в курортному місті на узбережжі Азовського моря було гучно 2 та 3 червня, коли до порту Бердянська завітала “бавовна”. 

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter