Сили ППО збили три з чотирьох ракет «Калібр» та 9 з 10 дронів Shahed, якими РФ вночі атакувала Україну

Новини
Уламки росіської крилатої ракети «Калібр», збитої Повітряними силами ЗСУ Фото: facebook.com/kpszsu

Підрозділи протиповітряної оборони збили три з чотирьох крилатих ракет «Калібр», запущених з акваторії Чорного моря, та дев’ять з десяти іранських ударних дронів Shahed, якими війська РФ вночі 14 червня атакували територію України. Крім того, окупанти завдали удару по Донетчині крилатими ракетами повітряного базування Х-22, його наслідки уточнюються.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Як зазначається, у ніч на 14 червня 2023 року російські окупанти завдали ракетного удару по військових та інфраструктурних об’єктах України крилатими ракетами повітряного та морського базування, а також ударними дронами-камікадзе.

«З акваторії Чорного моря противник завдав удару чотирма крилатими ракетами «Калібр» у напрямку Одещини. Три ракети вдалось збити, одна – влучила в цивільний об’єкт. Із східного узбережжя Азовського моря рашисти атакували 10-ма іранськими ударними дронами «Shahed-136/131» на південно-східному напрямку. Дев’ять – збито!», – йдеться у повідомленні.

У Командуванні ПС ЗСУ додали, що з Ростовської області РФ окупанти завдали удару шістьма крилатими ракетами повітряного базування Х-22 із чотирьох дальніх бомбардувальників Ту-22М3. Удар завдано по Донеччині. Наслідки уточнюються.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter