Bihus.Info виграли у Гладковського-старшого справу щодо розслідування про «оборонку»

Новини
Олег Гладковський Фото: UNIAN

Вінницький апеляційний суд відмовив у задоволенні позову Олега Гладковського до Дениса Бігуса та Лесі Іванової та ГО “ТОМ-14″ щодо визнання недостовірною та спростування інформації, оприлюдненої в журналістському розслідуванні “Армія.Друзі.Бабки“. Відповідно також суд відмовив Гладковському і в відшкодуванні “моральної шкоди” у розмірі 2 млн гривень.

Оскаржуване розслідування було опубліковано ще у 2019 році, в суд Гладковський старший подав у серпні 2020, пропустивши законні строки позовної давності. Попри це, довгі три роки справу слухали в суді першої інстанції, рішення на користь Гладковського Вінницький міський суд прийняв у березні 2023 року. Адвокати журналістів це рішення оскаржили і вже 19 червня 2023 року колегія суддів повністю скасувала його. Журналісти та юристи Bihus.Info нададуть більш розширений коментар щодо рішення апеляційної інстанції – щойно отримають повний текст рішення, який поки ще не готовий.

Верховний суд відхилив скаргу Ігоря Гладковського – сина екс-заступника секретаря РНБО Олега Гладковського – у справі проти журналістів Дениса Бігуса і Лесі Іванової щодо визнання недостовірним та спростування розслідування про корупцію в оборонній сфері.

Нагадаємо:

  • Команда журналістських розслідувань Bihus.Info, опублікувала матеріал про масштабні розкрадання в «Укроборонопромі», до якої причетні посадові особи, наближені до президента Петра Порошенка. Зокрема син першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського Ігор, його друг і безнес-партнер Віталій Жуков, а також Андрій Рогоза з 2016 року продавали українським оборонним підприємствам запчастини для військової техніки з націнкою до 300%. Товар вони завозили з території РФ контрабандним шляхом або ж купували на складах військових частин в Україні. Зокрема як «прокладку» вони використовували підприємство Порошенка «Кузня на Рибальському», через яку провели 70 мільйонів гривень від угоди з Київським бронетанковим заводом.