У Кіровському районі Криму ФСБ після обшуку в будинках затримала двох кримських татар

Новини
Бекір Дервішев і Ділявер Мусаєв. Фото: facebook.com/crimeansolidarity

У Кіровському районі окупованого Криму 22 червня співробітники ФСБ провели у селі Новопокровка обшуки у будинках 42-річного Бекіра Дервішева та 45-річного Ділявера Мусаєва, після яких їх затримали та відвезли до Сімферополя.

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність».

За інформацією активістів, у селі Новопокровка Кіровського району Криму пройшли обшуки у будинках кримських татар. 42-річного Бекіра Дервішева та 45-річного Ділявера Мусаєва відвезли до Сімферополя співробітники ФСБ.

«Забрали двох друзів. Вони поряд живуть. Спочатку у Ділявера Дервішева зробили обшук, після чого прийшли до Бекіра Мусаєва. Обох забрали, сказали у ФСБ до Сімферополя», – передає кореспондент «Кримської солідарності».

Після обшуків батькам Ділявера Мусаєва стало погано. Їм викликали швидку медичну допомогу.

Як зазначається, біля будинку Ділявера Мусаєва, зібралися односельці. Родичі намагаються дзвонити на «гарячі лінії» ФСБ, прокуратури та поліції.

Нагадаємо:

  • 27 квітня 2023 року в окупованому Криму російські силовики провели в Судаку обшуки в будинках кримськотатарських активістів Едема Ісмаїлова та Барі Барієва, після яких їх затримали та відвезли до Сімферополя.