У Криму окупанти обшукали будинки і затримали в Судаку кримськотатарських активістів Едема Ісмаїлова та Барі Барієва

Новини
Кримськотатарські активісти Едем Ісмаїлов та Барі Барієв Фото: facebook.com/crimeansolidarity

В окупованому Криму 27 квітня російські силовики провели в Судаку обшуки в будинках кримськотатарських активістів Едема Ісмаїлова та Барі Барієва, після яких їх затримали та відвезли до Сімферополя.

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність» із посиланням на громадського захисника Сеїт-Османа Каралієва.

За його словами, вранці 27 квітня російські силовики прибули на мікроавтобусах до Судака і почали проводити обшуки в будинках кримськотатарських активістів Едема Ісмаїлова та Барі Барієва.

У сім’ї Ісмаїлова троє дітей, із них двоє неповнолітніх, у сім’ї Барієва – троє неповнолітніх дітей.

«Після закінчення обшуку з дому вивели Барі у супроводі співробітників, деякі з них були зі зброєю. Усього близько десяти осіб. Один із співробітників у масці сказав, що везуть до Сімферополя на бульвар Франка («управління ФСБ по Криму та Севастополю» – ред.) для розмови і до вечора Барі повернеться додому. Сказав, що родичам залишили протокол обшуку. Але родичі повідомили, що протоколу не залишили», – розповів Каралієв.

За годину було завершено і обшук у будинку Едема Ісмаїлова. «ФСБ працювала у будинку, на вулиці співробітники місцевої поліції з карного розшуку. Едема теж відвезли до Сімферополя», – повідомив Каралієв.

Нагадаємо: