У найближчі 2-3 місяці триватимуть активні бойові дії – ГУР

Новини
Фото: facebook.com/easternforces

Найближчим часом триватимуть активні бойові дії на фронт, а в середині літа буде проведена оцінка спроможностей РФ.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна сказав заступник начальника ГУР Міноборони Вадим Скібіцький.

«На весь рік давайте не будемо прогнозувати. Скажу так: у найближчі 2-3 місяці будуть активні бойові дії. Як наступального, так і оборонного характеру, тому що наша стратегічна мета – це визволення всіх наших територій», – сказав Скібіцький.

За його словами, російські війська намагатимуться виконати ті завдання, «щоб сказати, чи закінчили вони свою «спеціальну військову операцію», чи не закінчили».

«Проте, ми будемо орієнтуватися на середину літа – чи вдасться противнику виконати свої плани з модернізації, з перегрупування, з формування нових з’єднань, частин, як у них відбудеться реформування», – сказав Скібіцький.

Він нагадав, що російське командування вже офіційно заявило про реформування, відновлення Ленінградського та Московського військових округів. «Після цього можна буде і робити оцінку спроможностей Російської Федерації, і прогнозувати можливий характер дій Росії уже на осінньо-зимову кампанію», – додав заступник начальника ГУР Міноборони.

Окупаційна армія продовжує займати будинки українців в містах і селах Запорізької області. Окупанти перетворюють житлову забудову на укріплення. Центр журналістських розслідувань стежить за переміщеннями ворога і відмічає на інтерактивній мапі населені пункти, повністю або частково зайняті російськими військовими.